Slektsforskning

Disse sidene handler om min slektsforskning.

Mine aner.

Mine aner kommer fra kommunene Eidskog, Vinger, Sør-Odal, Grue, Våler, Løten, Vang, Stange, Romedal, Åmot, Trysil og Stor-Elvdal i Hedmark, og jeg har noen aner i Setskog i Aurskog-Høland kommune i Akershus. Jeg har også aner i Uppsala len i Sverige, Värmland, Dalarne, Västergötland, og fra Danmark. Jeg har en del finske aner. Slektsnavn er bl.a. Soikkainen, Ampiainen, Tossavainen, Raatikainen, Kavalainen og Mullikka.

Min mors aner.

Min fars aner.

18 kommentar to “Mine aner.”

 1. Johnny Bakke said

  Hei,
  Vi har visst noen tilknytningspunkter. La meg først få sagt at jeg er mektig imponert over din webside og det du har der. Skulle ønske jeg med tiden kunne få til noe tilsvarende. Jeg har også brukt TMG, men jeg fant det programmet for vanskelig, så jeg har gått tilbake til Brothers Keeper. Jeg har nok av og til tenkt på Linux, men siden jeg de årene jeg jobba i Etiopia (40 år) fikk adgang til fri programvare, så ble det ikke noe av. Men tilbake til slekt. Min oldefar var Emret (Ingebret) Larsen Langsrud f. 23.juni 1842, han gifta seg med Elen Carlsen i 1872 i Oslo. Embret dro til USA over Canada i 1873. Da var Elen gravid. Jeg har fulgt Embret til Quebec. Etter det han opplyste skulle han til Chicago. Han var i følge med Maren Bunnes som etter det Finn Sollien har fortalt meg dro til USA for å gifte seg med Embrets bror Nils. Jeg prøver å finne ut hva som skjedde med Embret, men har så langt ikke kommet noen veg. Jeg har en mistanke om at han ikke døde med en gang, for min avøde tante fortalte at hennes mor, min bestemor hadde noen papirer som hun ikke ville la andre se. Jeg har også tenkt at jeg kanskje kunne finne etterkommere etter Nils og Maren, kanskje de kunne vite noe, men ‘so far’…
  Det hadde vært hyggelig å fått en tilbakemelding fra deg. Med hilsen og ønske om ei riktig god jul, Johnny Bakke

 2. Hei!
  Takk for skryt:-) Embrets oldeforeldre på farssiden, Tønnes Larsen og Mari Olsdatter, er mine aner. På morssiden, Ole Larsen Lybek og Maria Pedersdatter Hake, er også mine aner. Opplysningene dine stemmer med det jeg har.Det var Embret sin bror Lars som ble gift med Maren Olsdatter Bunes.Nils ble gift med Maren Torsdatter Sørli. Hun var en eldre søster til mon oldemor Sofie Torsdatter Sørli.
  Lars og Maren har etterkommere i USA. Tror Finn har vært i kontakt med ei. Har du prøvd å legge ut en etterlysning på noen av debattforumene i USA?
  Ha en riktig god jul du også.
  Bjørn Gunnar Lindalen

  • Kjell Fr. Jacobsen said

   Hei! Ser du nevner Ilagsmoen i dine notater. Min Mormor, Juliane Emilie Sørebø og er født på Ilagsmoen 4.1.1894. Vet du hvor det kan være…?

 3. jan erik syversen said

  min farmor født i kirkenær sannsynligvis rundt århundreskifte (1902?) navnet er Signe Løvås.(født løvås) flyttet til oslo og tok tjeneste som husholderske samt noe jobb på nasjonalteateret. hun ble gravid og fødte min far 29.12 1920. dette barnet – min far ble gitt bort til farens familie. vi vet ingen ting om signe løvås. min far ville aldri snakke om henne – det ble lagt lokk på- skulle være interessant å komme i kontakt med noen som vet noe. fortalte nok aldri noen om barnet.

 4. Hei. Velkommen til min blogg. Forsking på 1900-tallet, og da spesielt da det er barn født utenom ekteskap, er ikke enkelt.I klokkerboka finner jeg en Signe født utenfor ekteskap 03.04 1903, døpt 26.04 1903. Moren var pigen Karoline Karlsen, og faren var ungkar Søren Oskar Olsen. De var begge på Smideholen. Hun anmeldte selv fødselen til presten, og det var hennes andre, og hans første leiermål. Fadderne var alle på Smideholen.
  http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=6039&idx_id=6039&uid=ny&idx_side=-44

  Det ble ikke døpt noen Signe i Grue i 1902. I 1900-tellingen finner jeg 4 Signer født 1898 og 1899.
  Du bør undersøke året 1901, og så finne konfirmasjonen til alle disse Signene. Bodde noen av dem på Løvås da de ble konfirmert? Gjorde en av dem det, så er det stor sjanse for at det er riktig Signe du har funnet.
  Lykke til:-)
  Bjørn Gunnar Lindalen

 5. Lars Melby said

  Hei
  Ser du har Anton Gotliebsen i høland, i dine aner.
  Det er min farfar.
  Utrulig å en finner på nett 😉
  Mvh
  Lars Melby
  Fosser i høland.

  • Hei Lars!
   Velkommen til min blogg. Anton er ikke min ane. Jeg forsker på mange slekter. Det har vært mye flyttinger mellom Aurskog, Høland og Eidskog. Flyttinger på grunn av arbei og giftemål Jeg følger disse folkene ut og inn av Eidskog.
   Du har noen spennende aner. Anton sin oldemor, Marte Kristoffersdatter Nordby, var av den finske slekten Tarvainen. På 16- og 1700-tallet dukker også Syprian navnet opp i slekten. Eldste kjente ane der er Syprian Helgesen Riser.

 6. Imponerende Bjørn Gunnar. Så denne siden først nå. Regnet ut en gang at jeg er 6-menning med din mormor tilbake til Syver Bergersen Kulblikk ca. 1667-

 7. Kaja Vidarsdatter said

  Hei hei.
  Veldig fin side og mye interessant lesing. Jeg ser at du på enkelte plasser skriver om Klanderudtangen. Min tippoldefars morfar Ole Olsen (sønn av Ole Eriksen og Karen Jensdatter) ble født der i 1810. Jeg kan ikke umiddeltbart trekke noen paraleller til dem i din tekst, men jeg lurer på om du allikevel vet noe om de og om de kunne hatt noen tilknyttning til personer i din slekt? Min tippoldefar Ole Amundsen vokste forøvrig opp hos sin mormor og morfar, tanter og onkler på Holsæterbakken, Åbogen der hans mormor ble født, så det tilsier at hans morfar Ole Olsen må ha flyttet dit en gang i voksen alder.

  Mvh Kaja

  • Hei Kaja!
   Velkommen til min blogg, og takk for skryt. Noen direkte forbindelse mellom din og min slekt, finner jeg ikke.
   Ole Olsen Klanderudtangen sin sønn, Embret (1829-1914), (mor Kari Larsdatter Kalvhaugen.) var i 1851 fadder for Kari Torsdatter Sørli da hun ble døpt. Kari var søster til min oldemor, Sofie Torsdatter Sørli. Embret er oldefar til kunstmaleren Arne Martinsen (f. 1930, bor på Skotterud i Eidskog.) Embret ble født i Stangnesbråten ved Harstadsjøen, og ble bosatt der. Min mor vokste opp i nærheten, og kjente Embrets datter Eli, og hennes sønn Paul, som er far til Arne Martinsen.
   Ole Olsen Klanderudtangen sin datter Berthe (1835-1905), er bestemor til Bolette Børli. Bolette er mor til lyrikeren Hans Børli (1918-1989). Min far kjente Hans Børli, da de begge var skogsarbeidere.
   Hvordan er linjen mellom din tippoldefar Ole Amundsen, og Ole Olsen Klanderudtangen?
   Ved folketellingen 31.12 1865 bodde Ole fortsatt i Kåkaldbakken under Rud på Vestmarka. http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038038000797
   Han var enkemann, og 4 av barna bodde sammen med han. I Holsetra finner jeg en Ola Amundsen, f. 1862 i Kristiania: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038038004616
   Men jeg kan ikke finne noen forbindelse til Klanderudtangen.

   • Kaja Vidarsdatter said

    Hei.

    Takk for ditt svar. Jeg tror jeg må lete litt mer og nøyere i kirkebøkene. Det kan være at jeg har tatt noen raske sluttninger. Jeg vet en del om min tippoldefar Ole Amundsen som er født i Aker (Bekkensten) 1863 av Karen Olsen og sendt til henens familie på Vinger. Han bodde med sin mormor og morfar (Ole Olsen og Eli Haagensdatter) på Holsæterbakken, Åbogen i 1865.
    Så jeg skal fortsette søket mitt:)

    Uansett veldig spennende blogg, med masse fin informasjon om området på 1800-tallet.

    Mvh Kaja

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: