Slektsforskning

Disse sidene handler om min slektsforskning.

Min fars aner.

Min fars aner kommer fra Våler, Elverum, Løten, Vang, Stange, Romedal, Åmot, Trysil, Stor-Elvdal og Orsa Finnmark i Dalarne, og Hals slekten i Danmark.

Gunnar Lindalen på hans 80-årsdag

Gunnar ble født på Magnor 28.03 1926, og vokste opp på husmannsplassen Lindalen like ved svenskegrensen på Magnor i Eidskog. Hans foreldre kom fra Løten i Hedmark. De flyttet til Magnor på 1920-tallet. Faren, Oskar Jørgensen, ble født på Hanssveen under Sagåbakken i Løten 23.07 1900. Han måtte tidlig ut i arbeidslivet. Bare 11 år gammel ble han sendt langt til skogs på seter som gjetergutt. Her tilbragte han to sommere sammen med ei 70 år gammel budeie. Etter konfirmasjonen fikk han jobb på Hamar Jernstøperi. Der jobbet han til han skulle ut i militære. I 1921 ble han gift med Oline Amalie Karlsdatter Kverneng.
Midt på 20-tallet dro han til Eidskogen på på hogging (skogsarbeide). Han bodde på forskjellige steder. Oline kom også etter til Eidskogen etter hvert. I 1927 fikk Oskar forpaktet husmannsplassen Lindalen på Magnor. Her drev han med jord og skogbruk. Med han likte best å drive som smed. På 50-tallet flyttet han fra Lindalen (etterlot kone og de yngste barna) og til Magnor, og drev som smed i ca 10 år. Midt på 60-tallet flyttet han til Austmarka i Kongsvinger kommune. Der bygde han seg en liten stue. Han var ikke stor, og stuen ble bygd etter hans størrelse. Han døde på Eidskog Alders og sykehjem 18.06 1982.

Oskar sine aner er fra Løten, Romedal og Stange. Han er av Tålesenslekta. Kjenner noen til den, så ta kontakt med meg.

Oline ble født 21.09 1900 på garden Kverneng under Enge nordre i Løten. Familien bodde på flere steder i Løten under hennes oppvekst. Før vielsen tjente hun på flere gårder i Løten. Ved vielsen i Løten kirke 10.11 1921, blir hun kalt Budeie. Hun døde på Kongsvinger sykehus 28.10 1974.

Min bestemor oline i 1974.

Oline sine aner er fra Løten, Vang, Åmodt, Romedal, Stange, Våler, Stor-Elvdal, Elverum, Trysil (Søre Osen), Dalarne (Orsa Finnmark) i Sverige, og fra Hals slekten i Danmark. Hennes foreldre var Karl Olsen Kverneng og Anne Jensdatter Lindholt.

Oline sine aner finner du her!

11 kommentar to “Min fars aner.”

 1. Kari said

  Hei 🙂

  Jeg ser du har registrert ei Marte Steffensdatter Tandåneset på DIStreffen og lurer på om du kan hjelpe meg med hvem hennes foreldre var og evt født/død datoer. I bygdebøkene er det noe usikkert hvem hennes foreldre var og jeg finner henne ikke i kirkebøkene el folketellinger for Trysil.

  Min sønn skal starte på ett SKOGFINNEPROSJEKT på skolen neste uke så jeg prøver å kartlegge hvorvidt det er «finneblod» i huset her 🙂

  Veldig takknemmelig for en tilbakemelding 🙂

  Mvh
  Kari

 2. Hei Kari!
  Min kilde for Kari er en slektsforskerkollega. Jeg har ikke prøvd å finne henne i Kirkebøkene. Prøvde nå og finne henne i folketellingen 1801 for Trysil og nabokommunene, men med negativt resultat.Men hun kan jo oppholde seg i Sverige.
  Min kilde mener hun er datter av Steffen Olsen Nyhus og Kersti Andersdatter Galaasen. disse to er av finneslekt. Steffen var en Kuosamainen på farssiden. Andre finske navn på farssiden er: Siekkinen, Hakkarainen, Himainen, Litainen og Raatikainen. Sistnevnte har jeg blant mine aner også.
  Kersti andersdatter Galaasen var en Himainen. Hun har også Litainen, Tossavainen og Mulikka blant sine aner på farssiden. Jeg har også Tossavainen og Mulikka blant mine aner. Kilder er Trysil bygdebøkene og bygdebok for Søre-Osen. Opplysningene er ikke kontrollert opp mot kirkebøkene.

 3. Thomas Pettersson said

  Hej Björn Gunnar,

  Jag såg att du forskat i min släkt (eller snarare vår släkt). Det var intressant. Min farmor var Anna Regina Wiström och en av hennes döttrar kallas «Isma» på din sida. Det korrekta namnet är Irma. Hon dog ung och det var en mycket stor sorg i släkten.

  Bästa hälsningar
  Thomas Pettersson
  Stockholm

 4. Hei Thomas!
  Takk for at du skrev på siden min. Denne delen av slekten vet jeg lite om. Slekten Pihl fikk jeg kjennskap til for under to år siden. Hvem av Anna Regina sine barn er din ane?
  Min kilde for Isma var kirkeboken. Navnet var vanskelig og tyde. Irma tenkte jeg ikke på. Takk for det navnet. Jeg skal skrive det. Vet du når Irma døde? Hun ble 4-menning med min mor.

  Vennlig hilsen
  Bjørn Gunnar Lindalen

 5. Kristin Gehrken said

  Hei Bjørn Gunnar ! Jeg prøver å finne ut av farmor sin slekt :Marit Ovidie Fjeld 16-10-1901 . Bror :Torbjørn Fjeld 31-12-1903.Bror : Gundvald Edvin Fjeld .Oslo.. Deres mor : Gurine Amalie Fjeld 24-7-1878″vaskekone» kongsvinger. far : Edvard Fjeld 18-6-1872 Vandværksarbeider Kongsvinger . Å tippoldemor : Marthea Hansdatter 1826 . Tippoldefar Gårdsmann To…en Eriksen Kongsvinger gard 3 .Jeg klarer ikke tyde navnet hans . Hadde satt stor pris på å få vite mer om slekta da jeg aldri har hørt snakk om den ? Å nå er jeg 50 år og bor på Eda så jeg tenker mye på det , håper du kan se på dette om du vil hjelpe meg ? På forhånd takk … Mvh Kristin Gehrken

  • Hei Kristin. Velkommen til min blogg. Jeg har nå sett på Edvard f. 18.06 1872 sine aner. Han er født i Solbergengen på Austmarka. Hans aner kommer fra Vinger og Eidskog. Det er også flere finneslekter blant hans aner. Bl.a. Soikkainen og Kavalainen. Jeg anbefaler at du melder deg inn i Eidskog Slektshistorielag. Jeg sender deg en privat mail.

 6. Bengt Nystrøm said

  Min Mormors Farfar var Nils Gullbrandsson gift med kersti Larsdatter kan det vare mulig slekt kanske

 7. Marie Pihl said

  Jeg er ingen ekspert, men slekten Pihl kommer i allefall fra Vang vet jeg. Abraham Pihl var prest i Vang kirke for lenge siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: