Slektsforskning

Disse sidene handler om min slektsforskning.

Svea Olsson (Svea Ingeborg Jansson)

Posted by Bjørn Gunnar Lindalen den 07/06/2008

1.  Svea Ingeborg Jansson (231) ble født den 5 okt 1930 i Bjørkli, Sø-Sætra,  Vestmarka, Eidskog, Hedmark. Hun ble gift med Leif Erik Olsson (963) den 5 jul 1957. Hun døde den 16 jul 1970 på Arvika Lassaret, Arvika, Värmland, Sverige., 39 år gammel.

Under krigen hadde Svea og moren Magna difteri. En gang så skulle Svea og søskenbarnet Karen Sæter gå til Forbrukeren etter melk. De gikk over isen. Da de kom fram, måtte Svea stå igjen ute på grunn av smittefaren. Karen som ikke var syk, måtte gå inn alene. I november 1941 gikk det en difteriepidemi over Sør- og Østlandet. Det var kanskje på det tidspunktet dette hendte også. Svea hadde også astma.

I 1947 syklet Svea og søsteren Rannveig til Eidsvoll. Inger Aurbakken (gift Flaen), var også med. De lånte teltet til Gunnar Lindalen som Rannveig hadde blitt sammen med han høsten før. De tok toget hjem.
Svea var flink til å sy. Faren Nils kjøpte en såkalt «skreddersymaskin» til henne. Det var etter at hun var konfirmert. Hun sydde også litt for private. Senere dro Svea til Sverige. Da ble symaskinen for stor til å ta med seg. Da ble den stående igjen i Bjørkeli. Hun fikk da med seg den gamle sveive symaskinen. I Sverige  jobbet hun på en Trikotasje fabrikk i Beted i Järnskog som bl.a. laget strømpebukser.  I Beted traff hun en Stig. Han var stor, og hadde krøllete hår. Stig jobbet som smed, og laget hesteredskap for skogsbruk. Han kjørte motorsykkel. En gang kjørte han Gunnar Lindalen til Lindalen på Magnor. Det var «gör trevligt» i Lindalen, sa han til Gunnar. Senere ble Svea sammen med Leif Olsson. Svea har også jobbet i en butikk i Arvika.
Svea og Leif bodde i 1970 i Kyrkogatan 76A, Arvika, Värmland, Sverige. De har døttrene Agneta, f. 1958, og Anna Lena f. 1963.
Leif* Erik Olsson (963) ble født den 10 mai 1928 Arvika, Värmland, Sverige. Etter at Svea døde, ble Leif samboer med Agnes Margot* Erika Creutzer (38041); De var samboere i mange år. Margot var enke også.  Han døde den 27 mar 2006 i Arvika, Värmland, Sverige., 77 år gammel; Leif og Margot bodde i 1980 Hagag 10 B, Arvika, Värmland, Sverige.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: