Slektsforskning

Disse sidene handler om min slektsforskning.

Karin Nordby (Jansson)

Posted by Bjørn Gunnar Lindalen den 07/03/2008

Karin ble født 24.07 1923 i Sø-Sætra. Karin har også hoppet på ski i «Sleppa». Det var en skibakke i nærheten av Sø-Sætra, mellom veien og Harstadsjøen. Det var Laurits som bygde hoppet og stilasjen i Sleppa. Stilasjen var festet i to furuer på toppen. Hoppet sto langt fremme, så det var ingen kul. Senere ble det flyttet litt tilbake. Bakkerekorden var 31 meter.
Nå går veien over der Sleppa var. Det gikk en smal veg/sti der før. Kjerreveien gikk nede ved sjølandet i enden av Sleppa. Det hendte de satte utfor unnarennet med en «hønnkjelke». Den var over to meter lang, og umulig å styre. Det var Olaf som eide den.

Hun ble  gift med Dagfinn Nordby 01.08 1942. De bodde en stund i annen etasje på kinolokale på Skotterud. Det sto ved Paveliongen, bortmed fotballbanen. Dagfinn jobbet i jernbanen. Han var med i det illegale arbeidet, og måtte sitte inne en stund. Det var over hundre stykker i jernbanen som drev med et eller annet illegalt. Da Dagfinn ble satt fri, rømte han og Karin til Sverige. Rannveig bodde hos dem på kinolokalet da hun gikk på Framhaldsskolen 1942-43. Det var før de rømte til Sverige.

Etter at Marion ble født, flyttet Karin og Dagfinn til Fagernes. Der bodde de noen år, til Dagfinn ble uføres trygded. Han hadde «Muskelkrampe».  Walter og Kjell var å besøkte dem der en gang.
Etter at de kom tilbake ifra Fagernes, jobbet Karin i en systue i Løken bygget på Magnor. Den het «Mignom.» Siden har hun jobbet på Hydro på Magnor. De bodde en stund i «Fjeld gården» på Magnor. Den er nå revet. Om de bodde der før eller etter at de hadde bodd i Fagernes, vet jeg ikke. De har også bodd i «Ville-Ville Kullan» på Skotterud, og i 1948 bodde de i et to etasjes hus etter gamle Kongevei på Skotterud. (Halbekken på andre siden av gamle riksvei 2. Sverre Mellom bygde huset.) I dag er det grønt med hvalme tak, og det blir drevet en slags barnehage der. Til slutt kjøpte de et hus av Karl og Amanda Karlsen på Magnormoen. Der bodde de i mange år. De sendte julekort ifra Magnor i 1952. Så de hadde kanskje flyttet dit allerede da. Eller det er tillfeldig at kortet er postlagt på Magnor.
De hadde en unge mellom Marion og Leif. Den døde etter noen dager eller uker av «sykehussyken». Den het (Magne?) Tormod. Karin og Dagfinn ble skilt i 1980, eller 1981.

De siste årene bodde Karin i Lillestrøm. Hun døde 30.08 2004.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: